lørdag, mars 5

Minigrisen NasseNasse er en Kanadisk minigris som ble født i uke 40 i 2009. Altså omkring den 30/9-09. Det var i midten av oktober vi tok turen til Løten for å se på han. Nasse er koseklumpen min, og jeg er veldig glad i han! Da vi fikk Nasse var han svært liten. Han var den minste i kullet sitt og fikk derfor litt særbehandling, og fikk bo inne hos oppdretteren. Nasse er en ung, aktiv hanngris, og det beste han vet er å bli klødd på magen. Da faller han rett om på gulvet. Nasse kan sitte hvis vi sier det til han! Det har han lært av pappa`n min. Nasse er også veldig glad i mat, som er hans store lidenskap. Ellers liker han å ha det godt å varmt, og kose seg i fanget.  

Dette bildet er fra kvelden vi hentet han. Soverommet hans ble på badet de første dagene, siden det er varmt der.

Litt skeptisk

Det tok ikke lang tid før disse to var venner!

Litt uklart bilde, men her ser dere hvor liten Nasse var. Her med marsvinet mitt Fido, som dessverre døde i fjord sommer, ni år gammel.
Etter som tiden har gått har Nasse vokst seg stor og sterk, og i dag veier han 27 kg. Det skulle man egentlig ikke tro. Han er svært kompakt. Til daglig spiser han noe som kalles byggpellets, sammen med grønnsaker, matrester osv. Minigrisen er generelt ikke vanskelig i matveien, og det er ingen unntak når det gjelder Nasse.


Koser seg på badematta fra Lucky Duck


Siden vi fikk Nasse på vinterhalvåret var han ikke vant til å være ute. Derfor måtte vi lære han å gå på kattedo inne. Dette lærte han seg etterhvert, og her har jeg knipset et skrytebilde av han! Ha-ha. Nå går han selvfølgelig på do ute, siden han nå er vant med klimaet her. Minigrisen må gradvis tilvennes nye temperaturer.

Sommeren 2010 laget mannen i huset en stor binge til Nasse, hvor han trives godt. Her har han et hundehus, trær og kratt. Forresten er det ikke bare tilfeldighetene inne i hundehuset. I det ene hjørnet laget vi en "seng" av sterk issopor med en del av et gammelt gulvteppe over. Til slutt spikret vi planker rundt slik at det skulle holde seg der. Han har også litt høy inne der.


Dette er en av de første gangene Nasse er utendørs. Her med en søt genser! På ryggen står det "CUTE"
Han er en god og snill gris, som er svært hjemmekjær. Han rømmer aldri. Tidligere i vinter kom han seg ut av bingen sin pga mye snø, og da kom han rett på trappa og stod der å grynta. Det er betryggende å vite! Det sies at grisen sjelden går bort fra hjemstedet sitt.

Det er ikke alle som er klar over at minigris blir brukt som kjæledyr. Det er ikke kjempeutbredt, men det blir stadig flere som kjøper seg det. En grunn er blant annet at minigrisen er allergivennlig. Derfor tåler alle Nasse, og det er vi glad for.

Nasse er sta og vet hva han vil. Spesielt er han glad i å leke med plastposer og ting som lager lyd. Når han er ute pleier han å få slike akutte anfall hvor han kjører full speed og litt til. Jeg skal prøve å få filmet det en gang! Jeg tror han vil vise at han er glad! Nasse liker også å leke med Akilla, men det er ikke alltid det passer med når Akilla vil leke..

Hero, Akilla og Nasse ute på tur


..Kose seg..

..Mer kos..
Nasse eeelsker å ligge på fanget og i armkroken!
Nasse i fanget til onkel, he-he
Og her i fanget til morfar, sammen med Fido ;-)
Nasse fikk badebasseng i fjord sommer, noe som ikke var en stor suksess..
 
Se det søte fjeset der da! Her er han fortsatt liten,, Og dum,.
Her har dere kongen i heimen! Han gjør akkurat hva han vil, når han vil. ;-) Han er SÅ god, og gir så mye glede. Selv om han til tider gjør rampestreker..

FY!
 Jeg har faktisk til tider trodd jeg skal bli gal av den grisen! Så mye tullball har han stelt i stand. Hvis jeg skulle ramset opp alt det hadde jeg nok sittet her til uti neste uke! Nei, så ille er det ikke.. Men nesten! Som da han spiser opp blomstrene mine, river ned og knuser. DA vet Nasse at han må søke ly en plass, for eksempel i buret sitt! Han sover i et stort hundebur om natten, og det trives han godt med. For tiden står buret ved siden av ovnen om natten. Nasse er veldig glad i varme og ligger som regel under ovnen. Bokstavelig talt! Se her..


Dette er yndlingsplassen hans, og her har han tilbragt MANGE timer! Han ligger under der og koser seg akkurat nå, faktisk! ;-)

Mange spør meg om ikke grisen er møkkete og urenslig osv. Grisen er faktisk mer renslig enn en hund, tro det eller ei. Det merker vi godt. Nasse er så og si aldri møkkete eller lukter vondt. Da han var liten ble han kastrert slik at "rånelukta" forsvant. Han er alltid god og ren og lukter faktisk ganske godt! Det høres sikkert helt dumt ut, men det er sant..

EN eneste gang har Nasse prøvd gjørma! Slik så han ut da..


Da måtte han vaskes etterpå! Vi har ikke badekar i huset, så jeg bruker vanligvis en klut med uparfyrmert såpe når jeg vasker han. Det synes han er veeeldig godt. Vi smører han også med fuktighetskrem en gang i uka, fordi han fort blir tørr i huden av den tørre luften om vinteren. Om sommeren må han smøres med solkrem når det er sterk som. Grisen blit lett solbrent, og det vet vi vel alle at ikke er godt!

Nasse har blitt en stor del av hverdagen vår, og det er vi utrolig glad for. Vi har blitt helt fortapt i dyret, til tross for alle rampestrekene. Jeg kunne ikke tenkt meg en hverdag uten han! Han varmer hjertet mitt og er god å ha når man trenger trøst eller en ekstra god kos!

Jeg håper dere har fått et lite inntrykk av Nasse og hans hverdag etter dette innlegget. Han kan ikke beskrives godt nok, han må bare oppleves!

- Siri

4 kommentarer:

 1. Gode Nassegutten til mormora si!

  SvarSlett
 2. Ååå herlighet såå skjønn♥
  Jeg smelter helt!!!Skikkelig kosegris:)
  Griser er veldig renslige dyr ja,så den myten om at griser er ureinslige er bare tull :)
  Nå fikk jeg iallefall ENDA mer lyst på en minigris:)
  Awwww♥

  SvarSlett
 3. Ååå, så utrolig nydelig. Smeltet helt av Nasse jeg.
  Fikk skikkelig lyst på en liten selv ♥

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et spor :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...