onsdag, mars 2

Akilla

Her kommer et innlegg om hunden vår.


Akilla på photoshoot med matmor, sommeren 2009

Akilla er en Rottweiler tispe, som fyller fem år i juli. Hun er en livsglad og snill hund, som liker seg best der det skjer. Akilla er flink til å leke med seg selv, og bruker alt fra steiner, ved, samt tøflene mine.. Sistnevnte er kun for å få oppmerksomhet! Hun er også svært glad i å bade, spesielt sammen med kjæresten Hero.


 Ellers er hun en rolig hund, som sjelden ødelegger noe i huset. (I motsetning til det andre firbente dyret) Hun er glad i å gå tur, i likhet med alle andre hunder. Akilla er tålmodig og er inne om vinteren når vi er på skole/jobb. Allikevel hender det vi må dra henne ut når vi kommer hjem! Hun må ha utrolig stor blære! He-he.


Akilla har en litt spesiell bakgrunn, som jeg tenkte å dele med dere. Hun ble født i Søndre Land på den såkalte "Skrekkens Gård". Det blir sagt at de var snille med dyrene der. I motsetning til de andre i kullet sitt ble nettopp Akilla solgt/gitt bort til en rusmisbruker. Der ble hun værende en liten periode før denne personen dør. Slik Lars har blitt fortalt var Akilla alene sammen med denne døde personen en stund.


Akilla ble nå sendt til Eina Kennel hvor hun levde sammen med mange andre hunder. Lars hadde lenge hatt lyst på hund og ringte kennelen for å høre hva de hadde. Mannen fortalte at de hadde en Rottweiler og det var noe Lars kunne tenke seg. Han og en kamerat dro og møtte Akilla og han bestemte seg fort for å ta henne med hjem. Dette var i påsken 2008, da hun var ca 1,5 år.

Etter det har Akilla blitt en trofast og god hund og leve sammen med. Hun er utrolig kosete av seg og skal helst være i nærheten av oss HELE tiden, konstant. På grunn av hennes bakgrunn har hun litt vanskelig for å stole på nye, ukjente mennesker. Dette er noe vi hele tiden trener på ved blant annet å la henne få være tilstede når det er besøk her, så lenge det lar seg gjøre.
Det er en ting til jeg vil nevne, som irriterer meg til de grader! Dette er feks. når vi er ute og går tur i byen og der det er folk, får Akilla så mange stygge blikk. Antageligvis fordi hun er en Rottweiler. Hva har det å si? Selv om det i filmer og i noen få tilfeller fortsatt blir brukt Rottweilere som kamphunder/slåsshunder eller hva de er, så betyr ikke det at alle bruker de til det. Folk som kommer deg i møte og roper føre seg "Tørr jeg det her da? Er hun ikke farlig", ååååååh. Kun fordi hun er av hunderasen Rottweiler. Det er da ingen større sannsynlighet for at hun er en slem hund fordi hun er en Rottweiler. Jeg vet da om mange hunder som sikkert er mer "slem" enn Akilla. Dette irriterer meg at folk har slike holdninger. Men selvfølgelig man skal være forsiktig med hunder man ikke kjenner, men man trenger ikke å dømme de slik uten å kjenne de. For en ting er iallfall sikkert, og det er at Akilla ikke er noen slem hund! ;-) SELV om hun er en Rottweiler.


Ja, da fikk jeg ut litt frustrasjon, det var godt!
Ha en fortreffelig dag, og gå ut mens det fortsatt er sol! Det skal Akilla og jeg :-)

- Siri

1 kommentar:

  1. Akilla!!, jenta til mormora si!! Mormor er veldig glad i deg, du er alle tiders! Hero er
    også veldig glad i deg!

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et spor :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...