søndag, mars 6

Fastelavnsboller

Mmmm, NAM! Fastelavnsboller er SÅ godt!




Er det flere som har laget boller i dag? :-)

Her kommer oppskriften på fastelavnsboller:

Du trenger:
  • 50g gjær
  • 3 1/2 dl helmelk
  • 100g smør
  • 100g sukker
  • 500g siktet hvetemel
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
Pensling:
  • 1 vispet egg
Slik gjør du:
  • Forvarm stekeovnen til 250 °C. 
  • Smelt smøret, ha i melken og varm det til 37 °C. Smuldre gjæren i bakebollen, hell i væsken og rør ut gjæren. Ha i sukker, salt, kardemomme og mel og elt sammen til en lett og smidig deig. Hold eventuelt av noe mel. Sett deigen til heving på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.  
  • Ha deigen på bakebordet, del i 16 emner og trill boller.
    Sett bollene til heving under plast på et lunt sted ca. 20 minutter. Pensle bollene med vispet egg.
  •  Stek dem i åtte til ti minutter. Husk god avstand på bakebrettet! Avkjøl på rist


Krem til fyll:
  • 6 dl kremfløte (hvis du er glad i krem)!
  • 3 ts vaniljesukker

Forslag til fyll i tillegg til vispet krem:

  •  Revet marsipan
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl jordbær/bringebær syltetøy
  • 1 plate sjokolade delt i biter
Slik gjør du:
  • Visp fløten med vaniljesukker. Fyll bollene etter eget ønske med et av forslagene over, dersom du ønsker det, sammen med kremen. Dryss på melis til slutt.
Her er det bare å prøve seg fram!


Ha en fortsatt god fastelavnsøndag! :-)
- Siri

2 kommentarer:

  1. Det var kjempegode fastelavnsboller!! Stolt av svigersønnen min!

    SvarSlett
  2. Ja! Det er jeg også! Han er flink :-)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et spor :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...