Er det flere som har laget boller i dag? :-)
Her kommer oppskriften på fastelavnsboller:
Du trenger:
- 50g gjær
- 3 1/2 dl helmelk
- 100g smør
- 100g sukker
- 500g siktet hvetemel
- 1/2 ts kardemomme
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1 vispet egg
- Forvarm stekeovnen til 250 °C.
- Smelt smøret, ha i melken og varm det til 37 °C. Smuldre gjæren i bakebollen, hell i væsken og rør ut gjæren. Ha i sukker, salt, kardemomme og mel og elt sammen til en lett og smidig deig. Hold eventuelt av noe mel. Sett deigen til heving på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.
- Ha deigen på bakebordet, del i 16 emner og trill boller.
Sett bollene til heving under plast på et lunt sted ca. 20 minutter. Pensle bollene med vispet egg. - Stek dem i åtte til ti minutter. Husk god avstand på bakebrettet! Avkjøl på rist
Krem til fyll:
- 6 dl kremfløte (hvis du er glad i krem)!
- 3 ts vaniljesukker
Forslag til fyll i tillegg til vispet krem:
- Revet marsipan
- 1 dl rosiner
- 1 dl jordbær/bringebær syltetøy
- 1 plate sjokolade delt i biter
- Visp fløten med vaniljesukker. Fyll bollene etter eget ønske med et av forslagene over, dersom du ønsker det, sammen med kremen. Dryss på melis til slutt.
Ha en fortsatt god fastelavnsøndag! :-)
- Siri
Det var kjempegode fastelavnsboller!! Stolt av svigersønnen min!
SvarSlettJa! Det er jeg også! Han er flink :-)
SvarSlett