mandag, mai 2

Kameravalg

Det er ingen hemmelighet at jeg en gang i tiden vil ha meg et ORDENTLIG kamera som tar bilder i knallbra kvalitet! Jeg har lenge fulgt med på Elkjøp, Expert osv. på tilbud, men har ikke bestemt meg for hvilket jeg vil ha. Nå bruker jeg et kamera fra Casio Exilim med 10,1 megapixel. Dette fikk jeg til jul i 2009 av mannen i heimen. Kameraet ser slik ut:
Til mitt bruk fungeret dette svært godt, og jeg synes jeg får fine bilder med det. MEN jeg kunne gjerne tenkt meg et enda bedre med tiden. Den dagen man feks. får barn vil jeg gjerne ha et enda bedre kamera som fanger alle de minnerike øyeblikkene.

Et ordentlig godt kamera er som kjent dyre, men jeg mener at dette er en invistering kanskje for resten av livet, som man vil få mye glede av.

Canon, Nikon, Samsung, Casio... Hva skal man velge? Jeg tror jeg holder en knapp på Canon eller Nikon. Hva tror dere?? Som dere sikkert forstår er jeg ingen spesialist på teknologi.. Derfor spør jeg dere ute i blogglandia om råd enda en gang!

Er det noen der ute som har kameratips til meg? :-)Dette er et kamera jeg har kikket litt på. Canon EOS D7 m/15-85mm IS objektiv. Prisen er stiv, men her følger det ekstra objektivet med.

Og skal jeg først ha et ordentlig kamera, vil jeg kjøpe på et ekstra objektiv etter hvert. Nemlig dette:


Canon EF 50mm f/1.4 USM
Med dette objektet kan man ta flotte nærbilder, hvor man setter bakgrunnen ut av fokus.

Dette hadde vært drømmen!

Men holder det kanskje med et som dette?Canon EOS 1000D 18-55mm kit

Det har "kun" 10,1 megapixel, slik som jeg har nå, men det er sikkert mye annet bra. Eller? Uff, jeg føler virkelig at jeg beveger meg ut på ukjent terreng nå!

Ha en god mandagskveld:-)


- Siri

4 kommentarer:

 1. Jeg er heller ikke særlig bevandret i kameraverden, men vi har et Olympus E520 som vi er kjempefornøyd med, så ta med Olympus i vurderingen din når du skal kjøpe kamera. Lykke til i kamerajungelen!

  SvarSlett
 2. Så flott blogg, legger meg som følger hos deg- Jeg hadde det casio exilim og har nettopp kjøpt canon eo5... Kjempefornøyd, kan ikke sammenligne disse to kameraene ;)) Klem Hneriette

  SvarSlett
 3. Heihei. Min kjære og jeg jobber på elektromarked, han er sjef for dataavdelingen som selger kamera, ergo, jeg har litt peiling.
  Selv har jeg et sony aplha 330 med et ar ekstra objektiver. Jeg har både portrettobjektiv (50 mm) og vidvinkelobjektiv (10-20 mm). når det kommer til SLR kamera så har megapiksel INGENTING å si, omtrent ikke. Det kommer mye an på mye annet. Så det skal du ikke tenke på.

  Canon er nok en "ener" innenfor SLR, men spør du meg så må du betale mye for et canon kamera med like spesifikasjoner som f.eks et sony. Skal jeg anbefale noe så vil jeg anbefale det et sony kamera, sony alpha 33 er HØYT oppe på ønskelisten min, og ikke så rævgal pris heller, ligger på rundt 6000,- de fleste steder.

  Standarobjektiv som følger med på så og si alle kamera e jo 18-55 mm, et HELT greit objektiv. Skal man ha flere muligheter og ta ekstra pene bilder så anbefales det uansett å bytte ut 18-55 mm.

  Vet ikke helt om det var mye til hjelp, men jeg (vi) som har litt peiling vil heller anbefale et sonykamera og da med et ekstra objektiv. Sony alpha 33 er min anbefaling ihvertfall ;)

  Klem klem :)

  SvarSlett
 4. Hei! Takk for gode råd. Skal lese litt mer om disse dere nevner.

  Godt å få litt hjelp!

  Klem Siri

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen et spor :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...